Вплив гаджетів на зір людини

Вплив гаджетів на зір людини

В 21 столітті суспільство не мислить себе без смартфонів, Інтернету, комп'ютерів та інших гаджетів. Сучасне життя без них неможливе. Тому важливо не зіпсувати собі зір та раціонально використовувати час для сидіння у смартфонах.

Часто батьки вдаються до застосування гаджетів для того, щоб відвернути увагу дитини, щоб дітки чимось захопилися, щоб спокійно сиділи вдома, машині в гостях, лікарні і тд.

Щодо питання, який гаджет завдає шкоду людині більше, то однозначно - смартфони та планшети. Тому що, людина максимально близько тримає ці гаджети біля очей, адже на більш дальні дистанції, картинка дрібна та буде спотвореною. Очі у цей час максимально навантажені.
Щодо телевізора чи комп'ютера, то екран зазвичай розташовується у 3-4, а то і більше метрах від очей людини та картинка в рази більша.

Зосереджуючи всю свою увагу у гаджетах, діти та люди у старшому віці не тільки погіршують гостроту свого зору, але й можуть упускати момент кліпання очима для їх же зволоження, а це призводить до синдрому ,,сухого ока''. Відбувається почервоніння, свербіння та дискомфорт.

Для уникнення негативних впливів гаджетів на наш зір рекомендується:

  •  Перерва. Під час користування смартфонами, планшетами, комп'ютерами робіть перерву від них. Після кожної години сидіння за гаджетом, потрібно мінімум по 30-45 хвилин перерви. Для того ,щоб наші очі мали змогу відпочити від нагрузок.
  • Вправи для очей . Якщо взяти за звичку їх робити щодня, то трішки можна покращити зір.
  • Змінюйте відстань. Це стосується сидіння за смартфоном та планшетом. Кожну годину потрібно міняти відстань . Якщо тримаєте близько до очей, тоді потрібно відводити на дальшу відстань і навпаки.
  • Використовуйте пристрої тільки з якісним екраном.
  • Використовуйте гаджети тільки в корисних цілях.
  • Старайтеся максимально менше часу проводити у гаджетах.

Невеличке нагадування для батьків: від 3 років дозволяється діткам дивитися телевізор/ комп'ютер, з 5 років - смартфони/планшети. Основне - все в міру.
Пам'ятаємо, від Вас залежить не тільки Ваше здоров'я, але і Ваших діток .
Будьте здорові!

Автор: @andriukharushchak

Лікування
варикозу
Закрити