Короткозорість

Короткозорість

Короткозорість- це патологія, при якій світлові промені фокусуються не на сітківці, як це повинно бути, а перед нею.

🔺Якщо простими словами - людина погано бачить предмети, які розташовані на відстані кількох метрів від неї. Тобто, спостерігається розпливчаста картинка. Це приносить дискомфорт при виконанні повсякденних справ . Дане захворювання ще називають ,,міопією'' (в перекладі з давньогрецької означає жмуритись).

🔺Якщо вчасно не скоригувати короткозорість - в результаті можуть появитись: астигматизм, косоокість та інші зорові порушення. 

🔺Більшість батьків вважають, що короткозорість у їх діток появилась через користування гаджетами. Але чи це так? Давайте  розберемось. 
З періодом дорослішання дитини, очне яблуко подовжується, витягується, якщо ж око росте дуже інтенсивно, тоді з'являється короткозорість. Для корекції міопії використовують окуляри(мінусові), лінзи, лазерні методики та хірургічне втручання.

🔺Причини, що можуть спровокувати дане захворювання достеменно не відомі. Основні чинники, які можуть повпливати на появу є: спадковість, зовнішні екологічні фактори, форма очного яблука, неправильне харчування .
Дослідження показали, що сонячне світло має захисний вплив на ризик виникнення захворювання. Прогулянки на свіжому повітрі можуть зменшити ризик виникнення короткозорості.
 
🔺Тепер повертаємось до того, а чи можуть гаджети бути основним фактором появи міопії. Відповідь так. Діти, які проводять велику кількість часу за гаджетами, мають шанси отримати дане захворювання, але не через сам гаджет, а через те, що вони позбавляють себе сонячного світла та не проводять час на вулиці.

🔺Для профілактики короткозорості слід:
1. Уникати перенапруження та перенавантаження очей;
2. Намагатися більше часу проводити на свіжому повітрі;
3. Дотримуватись здорового харчування;
4. Забезпечити хороше освітлення робочого місця;
5. Здійснювати щорічний профілактичний огляд у офтальмолога;
6. При таких симптомах як: сухість, розпливчастість, сльозоточивість ока, біль та зниження гостроти зору, слід звернутися до лікаря;
7. Дотримуватися рекомендацій офтальмолога.

З турботою про здоров‘я Медичний центр «Доктор Царук» ❤️

Лікування
варикозу
Закрити